zaterdag 11 april 2009

Beurs ICT en Overheid (ICT-beurs) en GWS4ALL (Utrecht 21, 22, 23 april 2009)

Dinsdag 21 april 2009 ga ik naar de beurs ICT en Overheid in Utrecht.

Ik ben benieuwd. Ik ga de lezingen van de firma Centric natuurlijk bijwonen. Kijken wat de lange termijn strategie van de leverancier van GWS4ALL gaat inhouden.

Ook ga ik een lezing bijwonen over het fenomeen Mid-office. Ik weet daar gewoonweg niets van af, maar waarschijnlijk krijgt iedereen er mee te maken.

En het laatste onderwerp, waar ik in ben geinteresseerd, gaat over ODF, het open document formaat. Eigenlijk ben ik geïnteresseerd in programma's, die conversie naar ODF voor mij als applicatiebeheerder zouden kunnen vergemakkelijken.

En sowieso hoop ik bekenden tegen te komen, die ik al een tijd niet heb gezien.

Ik heb me laten vertellen, dat ik in de buurt van de Centric-stand moet blijven circuleren om in contact te komen met gelijkgestemde professionals op het gebied van GWS4ALL. Maar wellicht dat ik me eerder bij een patat-tent (Patat met lekkere mayonaise, Jammie !!!!) zal ophouden, of bij de bar. Maar in het kader van een virtuele cursus "Netwerken voor Dummies" zal ik mijn stropdas maar strijken en gelukzalig glimlachend in de buurt van een of andere stand gaan staan. ;-))

Ik zal waarschijnlijk ook een bezoek brengen aan de stand van Planconsult, en/of Cognos. Ik ben ook geïntereseerd in BI-tools (Cognos 8), en eigenlijk ben ik benieuwd of SZW Net een volwaardige concurrent is geworden van GWS4ALL. Dat mag Hans van Gorp of Frank Krijgsman mij dan uitleggen.

Ongeveer in die orde zal ik ook een bezoek brengen aan de stand van Solviteers (het voormalige Baas en Roost).

Een bezoek aan de stand van mijn voormalige werkgever BMC/TMOP zit er ook in, als BMC op de beurs staat. Dat sowieso om wellicht oud-collega's (Rein, Michel ??) weer eens te spreken of een oude divisiemanager (Rudie Kroese) gedag te zeggen (meet and greet). En als het even kan Bestuursvoorzitter Albert Jansen.

Hopelijk staat het consortium WIGO4IT, het samenwerkingsverband van de sociale diensten Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht) op de beurs. Ik ben eigenlijk benieuwd naar de persoon van Mart Toet, de grote aanjager van dit project. Zou hij ook achter hun stand staan.

Ik heb begrepen dat het consortium WIGO4IT zich op termijn wil storten op de G27 gemeenten in het land en daardoor direct concurrent wil worden van ons geliefde pakket GWS4ALL.

Concurrentie is goed. Ik ben benieuwd of Socrates ook het pakket zou kunnen zijn voor kleine- en middelgrote gemeentes.

Ik ben benieuwd naar een demonstratie van Socrates versie x. Ik heb in mijn Kooyenga-tijd bij de Haagse sociale dienst gewerkt met Socrates versie x als consulent sociale zaken.

Al met al toch ook een leuke beurs om te bezoeken. Tot ziens op de beurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten